Notícies

COVID-19

*Podeu trobar informació general actualitzada sobre mesures i plans d’actuació dels centres en el següent enllaç:

http://educaciocovid19.caib.es

*També podreu trobar informació adreçada a les famílies a la web de la FAPA Mallorca:

https://www.fapamallorca.org/cartal-educovid-families/

NADAL 2019

Postal Nadal Consell Escolar Mallorca

 

25 NOVEMBRE

Dia Internacional per a l’eliminació de la Violència de gènere

Declaració 25 N

12 MARÇ 2019

Proclamació definitiva de candidatures a la Presidència i Vicepresidència del CEM

La junta electoral reunida en data de 12 de març de 2019, proclama la llista definitiva de candidatures a la presidència i vicepresidència del CEM. Es presenta una sola candidatura formada per:

Candidat a Presidència: Joan Ramon Xamena Vidal

Candidata a Vicepresidència: Maria Arenas Zarco

Proposta candidatura

7 GENER 2019

Criteris per seleccionar les organitzacions i entitats que han de formar part dels grups m) i n) de l’article 7.3 del CEM

El passat 22 de desembre de 2018 es va publicar en el BOIB els criteris per seleccionar aquestes entitats. El termini per presentar documentació acaba dia 16 de gener de 2019.

criteris català

criteris castellà

 

IMG_9977bon_2018_CEM.001(1)

 

RODA DE PREMSA:  PRESENTACIÓ INFORME 1/2017 I RESOLUCIÓ SOBRE EL POSICIONAMENT DAVANT LA CAMPANYA DE DESPRESTIGI DE LA COMUNITAT EDUCATIVA DE LES ILLES BALEARS

En data de 28 de novembre de 2017, en representació de la Comissió permanent del CEM, en Miquel F. Oliver (President) i Cristina Conti (Representant de FAPA-escola concertada i ponent de l’informe sobre el procés d’escolarització i realització d’un mapa escolar a Mallorca) han presentat a la premsa els següents temes:

*Informe de propostes sobre el procés d’escolarització i realització d’un mapa escolar a Mallorca (a consultar a l’apartat d’Informes):

Entre les matèries d’informació i consulta preceptives del Consell Escolar de Mallorca (CEM) destaquen els «Criteris d’escolarització als centres públics i als privats concertats» i l’«Elaboració i actualització del mapa escolar de Mallorca» . És per això que una de les primeres actuacions de la segona època del CEM ha estat elaborar aquest informe.

A partir de les conclusions de les Jornades de Mapa Escolar, Escolarització i Equitat celebrades el novembre de 2016 el CEM ha treballat durant un any en el marc de la Comissió específica de Planificació i Ordenació del Sistema Educatiu i ha elaborat l’informe, que inclou 57 mesures, per tal de millorar el procés d’escolarització i el mapa escolar a Mallorca.

La proposta fou aprovada per la Comissió Permanent de dia 8 de novembre i pel Plenari reunit el passat dia 22 de novembre de 2017.

*Resolució sobre el posicionament del Consell Escolar de Mallorca davant la campanya de desprestigi de la comunitat educativa de les Illes Balears .     Veure resolució

El Ple del Consell Escolar de Mallorca reunit en sessió plenària aprovà una resolució per tal de posar en valor la contribució de les associacions de mares i pares i dels professionals docents en el procés de millora educativa i en la cohesió social en el marc dels centres docents de Mallorca davant l’actual campanya de desprestigi de la comunitat educativa de les Illes Balears.

 

ACTE ENTREGA DE PREMIS PER AL DISSENY DEL LOGOTIP DEL CEM

El passat dia 13 de novembre de 2017 es va realitzar l’acte d’entrega de premis per al disseny del logotip. El premiats han estat:

*1r PREMI: Paloma Ojea García

*2n PREMI: Tomàs Sebastián Gutiérrez

*3rs PREMIS: Maria Antònia Porras March

                           Pedro Orfila Batalla

 

Dins el mateix acte tinguérem el plaer d’escoltar la conferència d’Eduard Vallory “La transformació educativa: quina escola per a quina societat” del que adjuntam l’article del Diari Ara que en fa un resum.

Eduard Vallory_ _Hi ha uns infants que es creuen incapaços, però ningú els diu que qui no és capaç és el sistema_

 

PLE DEL CONSELL ESCOLAR DE MALLORCA
29 DE JUNY 2017

El Ple del Consell Escolar de Mallorca, reunit a Raixa, el 29 de juny de 2017, aprovà el nou Reglament d’organització i de funcionament.

Distintes comissions del Consell Escolar, amb una representació àmplia de les entitats participants, treballaren durant sis mesos per consensuar una proposta organitzativa que, segons els propis agents, suposa un pas més pel que fa a transparència, participació, democràcia, pluralitat i municipalisme.

El nou Reglament s’aprovà per 21 vots a favor i 1 vot en blanc. La satisfacció del conjunt dels membres del Ple es feu palesa, per haver aconseguit fer un reglament amb un nivell de consens pràcticament total.

A partir d’ara el Reglament s’elevarà al Ple del Consell de Mallorca, per a fer-ne el control de la legalitat i aprovar-lo definitivament.